Om du har varit på ett bröllop de senaste åren så är vi rätt så säkra på att du, både en och två eller kanske fem gånger, spexade loss i någon form av fotobås. Det har varit en trend ett tag nu att ge sina gäster möjligheten att få med sig roliga minnen från bröllopet i form av bilder - och även en chans för dom att ge er samma sak såklart! Ett kul komplement till de vanliga bröllopsbilderna som får den bästa dagen i ert liv att bli lite längre eftersom ni dagarna efter festen kan återuppleva den genom era gäster.

Men, hur får man det att funka rent tekniskt? Det finns några alternativ. 

Om budgeten tillåter - hyr en fotoautomat! 

Nej, inte ett helt bås – en automat. Det finns till exempel HÄR. Det finns flera företag som erbjuder detta men just denna finns tillgänglig i Stockholm, Göteborg och Malmö. Gästerna får två bildremsor, en till sig själva och en som de kan lämna till er. Har även det roliga alternativet instagramprinter som tillåter gästerna att printa ut bilderna om de taggar den med er bröllopshashtag. Då är det bara upp till dig att komma på hur båset/bakgrunden ska se ut och om/vilken kul rekvisita som ska finnas – en nog så krävande men åh så rolig uppgift! Och nu finns även möjligheten att hyra er alldeles egna blomstervägg, HÄR kan ni se hur det ser ut och kika på priser.

Foton: Pinterest, HÄR och via Hi Miss Puff, HÄR

DIY!

Det billigare alternativet är att fixa själva fotofunktionen själva. En lätt eller svår uppgift beroende på hur tekniskt lagda ni är (och annars finns säkert vänner som är mer high-tech!) Varianterna på hur man kan göra är flera beroende på hur ”proffsigt” ni vill att det ska se ut, men här finns instruktioner på en lösning där bilderna som kommer ut liknar dom man får i ett riktigt fotobås. Viktigt här är att ni ser till att ha riktigt bra ljus så att bilderna inte ser mörka och tråkiga ut.

Super-budget alternativet 

Är att ni lägger allt fokus på att fixa en snygg bakgrund och eventuell rekvisita och lägger fram en smartphone på en selfiepinne. Sen ber ni gästerna att lägga upp bilderna på ett Instagramkonto som ni skapat för tillfället och tagga bilderna med er hashtag. Volia – ett selfiebås! 

Då får ni bilderna samlade så att alla kan se dom och ni kan även skriva ut dom vid ett senare tillfälle om ni vill. Kom bara ihåg att det kräver bra wifi samt ha en strömkälla tillgänglig för telefonen så att den inte laddar ur efter halva kvällen. Glöm inte heller att hänga upp tydliga instruktioner.

En bubblare

En trend som är på inmarsch är att istället för ett fotobås ha en gammal hederlig porträttfotograf som plåtar gästerna från sin bästa sida. Kanske en bonus ni kan komma överens om med er bröllopsfotograf?

Hoppas att ni hittat något som passar både er och er plånbok. Och känner ni inte alls för det här med fotobås, ja då ska ni så klart varken lägga tid eller pengar på det.

Kram, Nadia